dissabte, 16 d’agost del 2008

Vicky Cristina Barcelona a NY !!!!!!

Ahir vaig fer una de les activitats més emocionants des que sóc a NY. És agosarat dir això però n’estic convençuda. Després de tot el que els barcelonins vam viure amb el rodatge de Woody Allen, després de l’expectació que es va generar per veure “com ens hauria deixat”, després d’esperar amb delit –com sempre- una nova estrena d'Allen i de parlar-ne mesos i mesos ( que si hi ha cameos de famosos, que si el grup que sona l’hem entrevistat i reentrevistat, que si els quadres són també d’un pintor fins ara desconegut a casa nostra meravellós per cert, etc… ) ahir es va estrenar a 4 cinemes de Nova York Vicky Cristina Barcelona!
A mitja tarda ja vaig comprar les entrades i vam fer bé perquè tot i que aquí WA no agrada, genera rebuig i la crítica se’l carrega, no hi cabia ni una formiga. I potser la crítica hi ha ajudat. A diferència de Cannes, aquí ha estat mooolt ben rebuda.
El primer que he de dir és que vaig entendre un 70-80% de la pel·lícula i això és el que em va posar més contenta. La resta ho vaig entendre gràcies a un traductor particular ( això no té preu ) que amb paciència m’explicava algunes de les bromes i brometes que hi ha a la peli, una pila, sí. Per què? Doncs perquè crec que la pel·lícula és una broma, un burla de Woody Allen a tot i a tothom. Crec que se’n riu fins i tot d’ell mateix, de la trascendència, de les històries histriòniques i excèntriques, les seves! No explicaré massa més perquè el mes vinent s’estrena a Catalunya però no us espereu ni un gran guió, ni unes grans interpretacions, ni us prengueu seriosament la pel·lícula. Això sí. Espereu-vos trobar una pel·lícula que ara mateix, 12 hores més tard d’haver-la vist, encara no sé massa per què, però passa com passen els cosmopolitans! I no té preu veure un cameo del Bassas en una peli del Woody Allen en un cine del SOHO i amb americana blanca!! I sobretot la peli val la pena pel component eròtic entre tots plegats: Bardem, Penélope, Scarllett, junts, enrotllats..... És gairebé un vodevil, la típica comèdia "de portes".
Fans d’Scarlett Johansson prepareu-vos, això sí, per entreveure només! I pel que fa a Barcelona. S’ensenya tooooooooot el Gaudí que tenim! Els americans deuen pensar que les cases estan fetes amb rajoletes i dragonets. S’ensenya el Tibidabo!!!! El Tibidabooo! Què és el Tibidabo? Quanta anys fa que no anem al Tibidabo? I després una rambla de les floristes artificials i això sí algun detallet bonic com la terrassa ( Bar Orginial ) de davant del MACBA. Una Barcelona molt turística i retallada però Barcelona al cap i a la fi! I veure Scarlett Johanssson sortint de la Terminal B del Prat i veure-ho des del SOHO de Nova York té mooolta gràcia. La veritat.

Per cert abans d'ahir em vaig acostar fins al Cafè Carlyle on Woody Allen actua amb la seva banda cada dilluns a la nit. Me'n volia assegurar que era veritat que estava de vacances no fós cas que les informacions i els rumors no siguin cert ( per una vegada a la vida! jeje ) i el pugui veure...Però no. Torna la primera setmana de setembre i he de dir que pel dineral que et fan pagar el restaurant és fred. Ara el bar del mateix Restaurant és una delícia. Em van deixar fer fotos i tot!

2 comentaris:

caram ha dit...

Wow! No more.

Nuria Coll ha dit...

Jajajajaja. Però res a veure amb Badalona eh tot plegat?